kyvohiihto

  • Etusivu
  • Hiihtoklubit
    • Millaisia eri hiihtotyylejä on?
    • Mitä hiihtokoulussa oppii?
    • Vaasan hiihtoklubin ylpeydenaiheita
  • Hiihtokoulut ja -tunnit aikuisille
    • Hippo-hiihtokoulut Pohjanmaalla
    • Millainen on hiihtoseuran valmennuspäivä?
  • Kilpaileminen
    • Hiihtokilpailut
    • Hiihtokilpailut: Hyväksi aivoille

Mitä hiihtokoulussa oppii?

Moni laskettelurinteeseen lähtijä voi pian löytää itsensä sormi suussa, kun ei oikein tiedä mistä aloittaisi tai miten pääsisi alkuun. Rinteeseen lähtö voi tuntua hieman pelottavalta ajatukselta, jos aiempaa laskettelukokemusta ei ole. Monesti vanhemmat opettavat lapsilleen perusteet laskettelusta ja rinnekäyttäytymisestä. Mitä silloin kannattaa tehdä, jos kenelläkään ei ole aiempaa kokemusta laskettelusta? Jos lapsi, tai vaikka vanhempikin ihminen, kuitenkin haluaa oppia laskettelemaan, eikä opettajaa löydy tuttavapiiristä?

Yleensä kaikissa hiihtokeskuksissa on tarjolla hiihtokouluja, joihin kuka tahansa voi ilmottautua. Se voi olla hyvä keino tutustua uuteen lajiin ja päästä alkuun laskettelun parissa. Millaisia asioita hiihtokoulussa sitten opetellaan ja miten niissä yleensä toimitaan? Jos kiinnostuit aiheesta, lue ihmeessä etenpäin!

Hiihtokoulussa oppii monenlaista

Yleensä kaikki hiihtokeskukset järjestävät hiihtokouluja, niin nuorille kuin aikuisillekin. Monesti järjestetään eritasoisia kouluja, jolloin ihan vasta-alkajat pääsevät omaan ryhmäänsä ja jo hieman lajia harrastaneet voivat olla omassa ryhmässään. Yleensä on mahdollista saada myös yksityistunteja, joissa saa hieman yksilöllisempää opetusta. Tämä voi olla hyvä esimerkiksi lumilautailun aloituksessa, jolloin tekniikka pitää saada hyvin haltuun.

Moniin hiihtokouluihin voi tehdä varauksia etukäteen netin kautta, mutta yleensä tunneille pääsee myös paikan päällä ilmoittautumalla. Yleensä selviää hieman halvemmalla, jos menee jonkin ryhmän mukaan. Silloin hiihtokoulussa voi olla esimerkiksi viisi muutakin vasta-alkajaa sinun lisäksesi.

Yleensä hiihtokoulussa lähdetään ihan perusteista liikkeelle. Miten välineet toimivat ja miten niitä käytetään turvallisesti. Sen jälkeen perehdytään hiihtohissien toimintaan ja varmistetaan, että kaikki osaavat käyttää niitä turvallisesti. Laskettelua aletaan harjoitella yleensä siihen tarkoitetussa rinteessä tai lasten rinteessä. Ne ovat yleensä loivempia ja lyhyempiä kuin muut rinteet, jolloin ei ole vaaraa, että vauhti kiihtyisi liian suureksi. Hitaammasta vauhdista voi helpommin kaatua vaikkapa kyljelleen, mikäli tasapaino meinaa pettää, tai meinaat törmätä toisen laskettelijan kanssa.

Yleensä laskettelukoulut kestävät muutamasta tunnista aina koko päivään. Yleensä onkin tehokkainta harjoitella muutama tunti kerrallaan. Jotkut tekevät niin, että käyvät hiihtokoulussa harjoittelemassa muutaman tunnin ja laskevat sen jälkeen itse lopun päivää. Seuraavana päivänä voidaan käydä ehkä vielä koulun mukana harjoittelemassa muutama tunti ja sen jälkeen varmasti pärjääkin jo omin avuin.

Copyright © 2021 ·